2 MEI OP EN NEER NAAR FAUSTO

De route van zondag is eenvoudig en overzichtelijk en een echte dijkentocht. De tocht is genoemd naar één van de bekendste fietscafés van Nederland. Namelijk fietscafé Fausto in Schoonhoven.

Nog steeds in duo´s rijden we bij Wijk bij Duurstede de dijk op in westelijke richting tot aan de Lekbrug bij Vianen. Hier steken we de Lek over om vervolgens aan de overkant verder te rijden over de dijk in westelijke richting tot aan de pont naar Schoonhoven. Recht toe recht aan maar zeker niet minder mooi. De uiterwaarden en de Lek zijn prachtig en vooral het gedeelte Lekdijk vanaf Vianen is het heerlijk om te fietsen. Een prachtige dijk, autoluw en prima asfalt. Voor we het weten fietsen we door Nieuwpoort. Bij Nieuwpoort steken we met het pontje de Lek weer over naar Schoonhoven.

Hier hielden we altijd een koffiestop bij fietscafe Fausto. Alles ruikt hier naar fietsen en wielrennen. De zaak is vernoemd naar de legendarische wielrenner Fausto Coppi en staat, zoals zij zelf zeggen, net als de renner symbool, voor passie, vernieuwing, talent en professionaliteit.

Fausto Coppi, TdF 1952

Sinds de Corona is alles een beetje anders. Vorig jaar was Fausto tijdelijk verhuisd naar een locatie langs de Lekdijk maar nu heeft het er alle schijn van dat Fausto nog gesloten is. Mocht dit zo zijn dan vinden we vast een andere locatie voor een bakje koffie. En in het slechtste geval wordt het weer een consumptie uit eigen bidon maar we zijn vol goede moed want na de versoepelingen van de afgelopen week zal er vast wel iets geopend zijn.

Na de koffie gaan we weer terug naar Cothen. Waarschijnlijk de wind in de rug. Alleen maar de dijk volgen, verdwalen is haast onmogelijk. Terug in Cothen hebben we dan ca. 95 km afgelegd. De gemiddelde snelheid zal zo’n 27 kmh bedragen. Maar te hard gaat het nooit want dan schakelen we gewoon een tandje terug. Want ook in Coronatijd geldt, zij het met met gepaste afstand:

“Samen uit, samen thuis”.

We vertrekken om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen. Introducés uitnodigen mag nog niet maar zo gauw dit weer mag ben je van harte welkom om weer eens met ons mee te rijden.