9 MEI DE STERKEDIJKENTOCHT

Zondag mei rijden we met WTC Cothen de Sterke Dijkentocht. Voor de oplettende lezers onder jullie, inderdaad de tweede dijkenrit op rij. De reden dat deze rit eigenlijk ieder jaar weer terugkeert op de kalender is hoogst waarschijnlijk te danken aan het feit dat deze rit altijd hoog gewaardeerd wordt door onze leden.


De tocht gaat door de Betuwe naar Zaltbommel, daar de brug over en over de Waaldijk richting Tiel. Bij hotel/restaurant de Gouden Molen in Rossum drinken we koffie, een prachtige locatie direct aan de Waaldijk.

Na de koffie blijven we op de Waaldijk die we volgen tot aan Beneden-Leeuwen, daar gaan we de brug weer over om vervolgens langs het Amsterdam-Rijnkanaal weer terug te gaan naar Wijk bij Duurstede.

Als altijd vertrekken we om 8:30 bij de molen van Cothen. Alleen bij veel regen wordt er niet gefietst. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 a 28 km per uur maar wordt verlaagd als dat nodig is om de groep bij elkaar te houden.