16 MEI RONDJE MIJDRECHT

De oplettende lezers van deze site zullen vast opmerken dat er een verschuiving op de kalender is geweest. Zondag rijden we namelijk niet “de verrassingstocht” maar doen we Rondje Mijdrecht. Als het goed is de laatste duo tocht voordat we volgende week weer als groep mogen rijden. Een tocht van een dikke 100+ door het noordelijke deel van het Groene Hart.

Zigzaggend rijden we tussen de rietpolders door langs plaatsjes als Kockengen, Kanis en Woerdense Verlaat. Vanaf Woerdense Verlaat rijden we via de Zuid Hollandse kant langs de Kromme Mijdrecht naar De Hoef. Hier gaan we via een bruggetje het water over om vervolgens langs deze rivier aan de Utrechtse kant weer terug te rijden. Normaal gesproken tot hier de wind meest tegen maar vanaf hier krijgen we de wind wat meer in de rug. Op weg naar Wilnis waar de koffie wacht. We hebben er nu zo’n 75 km opzitten dus dat bakkie zal zeker smaken.

De voorrijder van dienst

Na de koffie met de wind in de rug in één rechte lijn via het bekende Haarzuilens terug naar Leidsche Rijn. Een klein stukje langs het kanaal en dan via Laagraven naar Vechten en over de Achterdijk terug naar Cothen. Terug in Cothen hebben we dan zo’n 110km op de teller staan en zijn we naar alle waarschijnlijkheid weer een mooie tocht rijker.

Ook zondag vertrekken we weer om 8.30 uur vanaf de Molen in Cothen.