24 MEI RONDJE FORT VUREN

Maandag 2e Pinksterdag, doen we rondje Vuren. Deze gaat nu al de geschiedenisboeken in als bijzonder want dit is de eerste tocht in 2021 die we dankzij de coronaversoepelingen weer als groep mogen rijden. Ook mogen de terrassen weer voor 12.00 uur open dus zal hoogstwaarschijnlijk wordt de coffee2go ingeruild worden voor een terrasstoel en een bakkie met appelgebak.

Het leuke van nieuwe leden is dat het er zo ook weer nieuwe rondjes op onze toerkalender komen. Zo ook Rondje Vuren. Maandag de vuurdoop voor deze tocht. De voorrijder van deze tocht komt uit Langbroek. Meestal komen onze Langbroekers met WimWim voor de navigatie maar deze keer gaat het op eigen kracht.

We rijden naar Vianen en vervolgens langs het Merwedekanaal naar Meerkerk en Arkel. Hier gaan we verder langs de voor ons zo bekende Linge om uiteindelijk met de voetpont over te varen naar Spijk. Aan de zuid kant nog een klein stukje verder langs de Linge. Vervolgens steken we over naar de Waal om uiteindelijk bij Fort Vuren uit te komen.

Hier is het dan tijd voor een welverdiend bakkie koffie en voor de liefhebbers appelgebak. Vanaf deze plek schijn je een prachtig uitzicht te hebben op Slot Loevestein aan de andere oever van de Waal. Slot Loevestein dat behalve bekend van Hugo de Groot en zijn boekenkist ook bekend staat als bestemming van één van de vele mooie andere WTC-Cothen tochten.

(voor wie vast in de stemming wilt komen zie dit youtube filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=zshPau-UgjI)

Na de koffie rijden we langs de Waal naar Zaltbommel. Vanaf Zaltbommel rijden we door de Betuwe naar Geldermalsen en uiteindelijk naar Rijswijk om hier met de pont de Lek over te steken naar Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek.

Terug in Cothen hebben we weer ca. 100 km op de teller staan.

We mogen weer gasten uitnodigen, dus lijkt het je leuk een keer met ons mee te rijden dan ben je van harte welkom. We rijden met een snelheid van ca. 27 a 28 kmh en vertrekken om 8.30 uur bij de molen. Nu maar hopen dat het maandag weer een beetje lekker weer is.