10 MAART DE RHENENTOCHT

Zondag rijden we alweer de tweede clubrit van 2024, De Rhenentocht. De naam zegt het al deze tocht gaat naar Rhenen en is ca. 60 km lang. Het is een heerlijk overzichtelijk rondje waar je geen navigatie voor nodig hebt.

Via de provincaleweg en de Zandweg rijden we naar de voor ons bekende dijk van Wijk bij Duurstede naar Amerongen. Vanaf Amerongen rijden vervolgens langs de N225 via Elst naar Rhenen.

Hier steken we de Nederrijn over, om vervolgens via de dijk aan overkant vande rivier weer terug te rijden in westelijke richting.

De route passeert Maurik en Rijswijk en de veerweg van Wijkse pont. We maken nog een klein lusje door nog even het Amsterdam Rijnkanaal over te steken en rijden door tot aan het Beusichemse veer.

Als deze ons overgezet heeft fietsen we weer terug naar Wijk bij Duurstedeen Cothen. Hier doen we ons eerste bakkie en voor de liefhebbers een welverdiend stukje gebak bij restaurant De Jonge Graaf.

  • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen, het tempo ligt om en nabij de 27 km/u
  • Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal, het tempo ligt om en nabij de 26 km/h

We passen het tempo aan als iemand het niet bij kan houden. Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden, dan ben je van harte welkom.