5 MEI 2024  IS DAT ZUIVERE KOFFIE?

Zondag op Bevrijdingsdag doen we weer eens een nieuw rondje genaamd  “is dat zuivere koffie”. Vanwaar deze naam zal later vast duidelijk worden.

Na wat rondjes door de prachtige Betuwe is het nu weer tijd voor een rondje boven De Lek. We zullen Cothen verlaten via de Groenewoudseweg om vervolgens door het achterland van Wijk bij Duurstede naar Leersum te rijden. Hier steken we via de Scherpenzeelseweg de Utrechtseheuvelrug over. Na deze klim, één van de eerste van dit seizoen, rijden we naar Renswoude en De Glind via het noorden van Leusden naar Amersfoort.

Hier maken we eerst omtrekkende beweging om Amersfoort heen om vervolgens vanuit het noorden dwars door de stad te rijden om aan de zuidkant uit te komen bij restaurant Zuiver.

Hier is het tijd voor koffie en de naam van het restaurant schept verwachtingen. Nu zijn we hier weleens teleur gesteld, niet zozeer in de koffie maar in de bediening maar goede hoop dat dat met nieuwe naam en eigenaar nu weer helemaal top gaat zijn.

Na de koffie rijden we over de Leusderhei en Den Treek naar Austerlitz om uiteindelijk via Driebergen weer naar Cothen te rijden. Eenmaal terug in Cothen hebben we dan weer bijna 90 km afgelegd.

  • Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen en rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 28 a 29 kmh
  • Groep-2 rijdt deze zondag De Bevrijdingsdagtocht.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te fietsen wees dan welkom om 8.30 uur bij de molen van Cothen.

En geen vrees dat het je soms iets te hard gaat want dan schakelen we een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt altijd:

“SAMEN UIT, SAMEN THUIS”

Graag tot zondag.