20 MEI DE KLIMTOCHT

Tweede Pinksterdag staat De Klimtocht op de agenda. Deze klimrit is een echte voorbereidingstocht voor de klimmers van Limburgs Mooiste en Jean Nelissen Classic aan het einde van deze maand en het begin van de volgende maand.

De eerste klim van deze tocht is de Ruiterberg die al gauw wordt opgevolgd door de klim over de Hoogstraat. Vervolgens gaan we via de Scherpenzeelseweg, langs het Bosbad van Leersum naar de Amerongseberg. Via Defensieweg rijden we om Rhenen naar de Grebbeberg, in Rhenen.

Na de afdaling van de Grebbeberg is het tijd voor koffie bij Moeke in Rhenen.

Na de koffie wacht dan voor de tweede keer de glooiende Defensieweg om aansluitend langs Veenendaal voor de tweede keer de Amerongseberg te bedwingen. Tot slot pakken we nog een keer de Hoogstraat maar deze keer van zuid naar noord. Als echte afsluiter rijden we via de Maarnse Grindweg naar Maarn om daar vandaan over Maarnseberg en via Doorn huiswaarts te rijden. Eenmaal terug in Cothen heeft iedereen dan ca. 90 km en niet onbelangrijk voor deze tocht 500 hm op de teller staan.

– Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen. Gezien de heuvels zal de gem. snelheid ca. 26-28 kmh bedragen.
– Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal. Gezien de heuvels zal de gem. snelheid ca. 24-26 kmh bedragen.

Ben je ook gek op klimmen en wil je een keer ervaren hoe het is om in een gezellige groep te fietsen, wees dan welkom a.s. zondag op één van de twee tijdstippen en rij mee met één van onze twee groepen.

Graag tot zondag.