16 JUNI DE RIJNVELDSCHEPADTOCHT

Aanstaande zondag is het vaderdag en rijden we weer een echte WTC-Cothen klasieker, de “Rijnveldschepadtocht”. De tocht van circa 80 kilometer belooft een mooie en avontuurlijke rit te worden.

De Rijnveldschepadtocht heeft zijn naam te danken aan het futuristische fietspad tussen Maarssenbroek en Haarzuilens met zijn eigen karakteristieke brug over de A2.

We vertrekken om 8.30 en 9.30 uur vanuit Cothen en rijden binnendoor naar Houten, waarna we richting het industrieterrein Laagraven gaan. Vanaf daar volgen we het Merwedekanaal naar Utrecht. Via de levendige Amsterdamstraatweg fietsen langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Maarssen en Breukelen.

Net voorbij Breukelen wacht ons een bijzonder hoogtepunt: de oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal met het gratis voetveer van Rijkswaterstaat. Aan de overkant zetten we onze tocht terug voort richting Maarssen. Via Maarssenbroek steken we de A2 over via het Rijnveldschepad, met zijn indrukwekkende fietsbrug die ons een prachtig uitzicht biedt.

In Haarzuilens maken we een welverdiende stop voor koffie. Het is een goed moment om bij te praten en energie op te doen voor het vervolg van onze rit.

Na de koffie vervolgen we onze weg via LeidscheRijn naar Nieuwegein. Het laatste stuk van de tocht brengt ons wederom langs het Amsterdam-Rijnkanaal, door Houten en ‘t Goy, en uiteindelijk terug naar Cothen.

Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 km/h)
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28 km/h)

Maar de snelheid zal altijd worden aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep het te hard gaat. Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag