23 juni Rondje Arkel

Zondagochtend 23 juni verzamelen we ons in het pittoreske dorpje Cothen, klaar voor een uitdagende fietstocht van 95 kilometer. De frisse ochtendlucht en het opgewonden geroezemoes van mede-fietsers zorgen voor een energieke start van de dag.


Het eerste deel voert ons naar Beusichem, waar we de Lek oversteken met de pont. Terwijl de pont langzaam naar de overkant vaart, genieten we van het schitterende uitzicht over het water en de groene oevers.
Na de oversteek vervolgen we onze weg richting Culemborg. Daarna fietsen we verder naar Zijderveld. De rustige wegen en landelijke uitzichten maken deze etappe bijzonder aangenaam.


Vanuit Zijderveld gaan we richting Schoonrewoerd. Het landschap verandert geleidelijk, met uitgestrekte weilanden en kronkelende dijkjes die ons naar Kedichem leiden. Hier voelen we de nabijheid van Gorinchem, een stad die we net niet aandoen, maar waarvan we de contouren aan de horizon zien opdoemen.


We zetten koers naar Arkel, een charmant dorpje met een schilderachtige omgeving. De kilometers beginnen nu te tellen, maar de gedachte aan een koffiepauze in Meerkerk houdt ons gemotiveerd. Eindelijk bereiken we Meerkerk, waar we ons tegoed doen aan een welverdiende kop koffie en misschien een stuk appeltaart.


Na de pauze begint de terugweg. We fietsen door Lexmond en steken bij Vianen de brug over naar Nieuwegein. De brug biedt een spectaculair uitzicht over de rivier en een gevoel van voldoening — we zijn al een heel eind op weg.

De laatste kilometers voeren ons via Schalkwijk terug naar Cothen.
Groep-1 vertrekt om 8.30 uur vanaf de molen (ca. 28-29 km/h)
Groep-2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de sporthal (ca. 26-28 km/h)

Maar de snelheid zal altijd worden aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep het te hard gaat. Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag