15 AUGUSTUS DE RIJNVELDSCHEPADTOCHT

Zondag rijden we de “Rijnveldschepadtocht”. Door het grote pallet aan mooie tochten waar we uit kunnen putten hebben we deze tocht al een paar jaar niet gereden. Maar ook deze is te mooi om te laten verstoffen. Gelukkig hebben we iemand binnen onze vereniging die voorkomt dat dit ook werkelijk gebeurt.

De tocht gaat allereerst dwars door Utrecht. Dat is op zondagochtend overigens prima te doen. Daarna Utrecht volgen we de Vecht tot aan Breukelen. Net achter Breukelen wordt het Amsterdam-Rijnkanaal overgestoken met het gratis voetveer van Rijkswaterstaat. Vervolgens rijden we langs het Amsterdam-Rijnkanaal terug naar Maarssen.

De A2 wordt overgestoken via het Rijnveldschepad met zijn eigen karakteristieke fietsbrug. In het karakteristieke dorpje Haarzuilens is het tijd voor een kop koffie en wellicht een appelpuntje.

Daarna gaat het via Leidsche Rijn naar Nieuwegein. Het laatste stuk gaat weer langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Houten en ‘t Goy. Hierna is het nog een paar kilometer naar Cothen.

Het tempo zal naar verwachting ongeveer 28 km per uur bedragen maar wordt aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep dat te hard is.

Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden. Ook zondag vertrekken we weer om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen.

Graag tot zondag!