1 MEI RONDJE BETUWE

Het is waarschijnlijk de laatste week dat de bloesem aan de bomen zit. Daarom duiken we zondag nog maar een keer de Betuwe in. Gewoon omdat het kan en omdat het er nu op zijn mooist is natuurlijk. Maar ook deze keer weer met een nieuw rondje.

Via bekende wegen rijden we naar Rhenen waar we via de bekende brug over de Nederrijn de Betuwe induiken. Via Kesteren, Ochten en IJzendoorn rijden we naar de oude tolbrug. Hier steken we de Waal over en komen uit in Beneden Leeuwen. Zo pikken we ook nog een lusje door het Land van Maas en Waal bij.

Door het pittoreske landschap rijden we naar de Maas. Over de Maasdijk rijden we naar Appeltern en Blauwsluis. Hier is het tijd voor koffie op het voor ons bekende terras van Moeke Mooren.

Na de koffie rijden we via landweggetjes terug naar de oude tolbrug en steken de Waal weer over terug de Betuwe in. Via een bekende route langs het Amsterdam-Rijnkanaal rijden we terug naar de pont naar Wijk bij Duurstede.

De 100 km zullen we net niet aantikken zondag maar we komen we wel dichtbij in de beurt. Lijkt het je leuk om deze mooie tocht ook een te rijden, rij dan zondag gezellig met ons mee. We vertrekken als altijd om 8.30 bij de molen en rijden ca. 27 a 28 kmh gemiddeld. Maar gaat dat je in ene net even te hard dan schakelen we een tandje terug. Want:

“Samen uit, samen thuis”