8 MEI OP EN NEER NAAR FAUSTO

Moederdag en dan is het extra leuk als juist deze zondag wordt voorgereden door één van de moeders van WTC-Cothen. En dan is dit weekend ook nog de Giro d’Italia gestart, een mooie gelegenheid om het één en ander te combineren.

 

Deze tocht is genoemd naar één van de bekendste fietscafés van Nederland. Namelijk fietscafé Fausto in Schoonhoven. De route van zondag is eenvoudig en overzichtelijk en een echte dijkentocht.

Bij  Wijk bij Duurstede rijden we de dijk tot aan de pont naar Beusichem.
Hier varen we over en worden we als alles goed gaat opgewacht door onze voorrijder.

 

Aan de overkant rijden over de dijk in westelijke richting tot aan de pont naar Schoonhoven. Ingewikkelder is het niet maar ondanks, of misschien wel dankzij de eenvoud is deze tocht niet minder mooi dan andere tochten. Het uitzicht is altijd weids, de uiterwaarden en de Lek zijn prachtig en vooral het gedeelte Lekdijk vanaf Vianen is heerlijk om te fietsen. Bij Nieuwpoort steken we met het pontje de Lek weer over naar Schoonhoven.

 

Hier is dan dus de koffiestop bij fietscafe Fausto. Alles ruikt hier naar
fietsen en wielrennen. De zaak is vernoemd naar de legendarische wielrenner en Giro winnaar Fausto Coppi en staat, zoals zij zelf zeggen, net als de renner symbool, voor passie, vernieuwing, talent en professionaliteit. Sinds de Corona zijn ze verhuisd naar een plek langs de dijk en hebben ze in tegen stelling tot in de stad een echt terras.  De koffie is er altijd prima en ze hebben er heerlijke gebak.

 

Na de koffie gaat het weer huiswaarts. Waarschijnlijk met de wind in de rug. Alleen maar de dijk volgen, verdwalen is onmogelijk. Terug in Cothen hebben we dan ca. 100 km afgelegd. Afhankelijk van de ervaring van de groep zal het gemiddelde op zo’n 27 a 28kmh liggen. Maar te hard gaat het nooit want dan schakelen we gewoon een tandje terug.

 

“Samen uit, samen thuis”.

 

Lijkt het je dus leuk om deze tocht of een andere tocht eens met ons mee te rijden dan ben je altijd van harte welkom. We vertrekken om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen, lijkt het je wat, wees welkom.

 

Graag tot zondag.