15 MEI DE STERKEDIJKENTOCHT

Zondag 15 mei rijden we met WTC Cothen de Sterkedijkentocht. Voor de oplettende lezers onder jullie, inderdaad de tweede dijkenrit op rij. Deze keer een ware klassieker die sinds jaar en dag een vaste plaats heeft op de kalender omdat deze zeer gewaardeerd wordt door onze leden.

De tocht gaat door de Betuwe naar Zaltbommel. Hier steken we via de bekende brug van Zaltbommel de Waal over. Aan de overkant sturen we direct de dijk op en koersen we in oostelijke richting over de Waaldijk richting Tiel.

Halverwege de dijk, bij hotel-restaurant de Gouden Molen in Rossum drinken we koffie, een prachtige locatie direct aan de Waaldijk.

Na de koffie blijven we op de Waaldijk die we volgen tot aan Beneden-Leeuwen, daar gaan we de brug weer over om vervolgens langs het Amsterdam-Rijnkanaal weer terug te rijden naar Wijk bij Duurstede.

Ook zondag vertrekken we weer om 8:30 bij de molen van Cothen. De gemiddelde snelheid ligt zo rond de 27 a 28 km per uur maar wordt verlaagd als dat nodig is om de groep bij elkaar te houden.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden, wees welkom en zorg dat je om 8.30 uur bij de molen bent.

Graag tot zondag.