22 MEI RONDJE LAGE VUURSCHE

Na de afgelopen weken regelmatig te de dijken en de landerijen van de Betuwe getrotseerd te hebben zoeken we zondag de bossen op. Zondag rijden we het rondje Lage Vuursche. Hoewel we weer beginnen met een stukje dijk naar Amerongen gaat het daarna richting het noorden en dus al gauw richting bos.

Na de dijk gaan we voor de eerste keer dit seizoen de Amerongseberg trotseren. Weliswaar nog vanaf de eenvoudige kant deze keer maar toch zullen er onder ons best bij zijn die hier een beetje zenuwachtig van worden. Maar eenmaal boven op de ´berg´ zullen de zenuwen plaats maken voor trots en dalen we heerlijk af richting Woudenberg.

Na Woudenberg wacht De Treek en rijden we onderlangs Amersfoort en boven langs soest naar Lage Vuursche. Voor wie Lage Vuursche niet kent, het is een klein dorp in de gemeente Baarn, provincie Utrecht. Het dorp is gelegen in een bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug en bekend als woonplaats van Prinses Beatrix maar vooral om de vele pannenkoekenrestaurants. Bij één van deze restaurants strijken we neer voor de koffie met appelgebak.

Na de koffie vervolgen we onze route langs Maartensdijk, Groenekan, De Bilt en Bunnik. Vanaf Bunnik is het den dan nog een kilometer of twaalf met hopelijk de wind in de rug langs de N224 in één rechte lijn naar Cothen.

Weer terug in Cothen kunnen we dan weer een zo´n 85 km bijschrijven in ons routeboek of Strava account. Lijkt het je leuk om deze tocht met ons mee te rijden voel je dan welkom en rij zondag met ons mee. Net als iedere andere zondag vertrekken om 8.30uur bij de molen van Cothen. We rijden met een snelheid van ca. 28 kmh maar gaat dit te snel dan schakelen we een tandje terug en doen we het rustig aan want bij WTC-Cothen geldt

“samen uit, samen thuis”