6 JUNI EEMTOCHT

Maandag (Tweede Pinksterdag) staat de Eemtocht op het programma.

Na het passeren van de Heuvelrug rijden we vanaf de Woudenbergse kant landgoed Den Treek binnen en komen daar bij Leusden Zuid weer uit. Via het Lokhorsterbos en natuurgebied Bloeidaal fietsen we naar Hoevelaken. Via een mooi fietspad door het bos komen we op de Nijkerkerstraat en rijden dan over een paar binnendoor weggetjes naar Amersfoort Noord waar we langs het riviertje de Laak komen te rijden.

Na een kilometer of vier buigt het fietspad af naar het noorden en rijden we dwars door de landerijen naar het Eemmeer. Daar draaien we dijk op en passeren Bunschoten-Spakenburg. Als daarna ook Eemdijk gepasseerd is komen we langs de Eem te rijden, de naamgever van deze tocht.

Deze volgen we een tijdje, komen dan weer in de polder te rijden om even verderop weer langs diezelfde Eem te rijden. Uiteindelijk komen we in Soest uit. Daarna wacht de koffie in Amersfoort. Na de koffie is het nog maar 15 kilometer terug naar huis.

De totale afstand is 90 kilometer en het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. De gemiddelde snelheid zal zo rond de 27 à 28 kilometer per uur liggen maar als dat voor iemand uit de groep nog te hard is dan passen wij den snelheid alsnog aan.

Ben je geen lid maar lijkt het je wel leuk om eens mee te fietsen, kom gerust en rij vrijblijvend een keertje met ons mee.

Graag tot maandag.