26 JUNI RONDJE VLIEGVELD

Zondag 26 juni fietst de WTC Cothen een rondje om het vliegveld. Daarmee wordt bedoeld het voormalig vliegveld Soesterberg. De route is ongeveer 70 kilometer lang en het vertrek is om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Via de Langbroekerdijk fietsen we in de richting van Driebergen en Zeist. Als de Verlengde Slotlaan en de Weg Naar Heibergen zijn gepasseerd steken we de A28 over om uit te komen in Huis ter Heide.

Daar draaien we het voormalige vliegveld op en na een klein stukje over de vroegere start- en landingsbaan te hebben gefietst rijden we nog wat kriskras over de oude vliegbasis. Die verlaten we dan weer aan de noordkant en over mooie rustige boswegen rijden we dan door naar Soest. Een prachtig fietspad langs de spoorbaan brengt ons vervolgens naar Amersfoort waar we een klein stukje door de stad fietsen en via de Kersenbaan de stad dan weer aan de zuidkant te verlaten.

Dan is het wel tijd voor de koffie, we stoppen hiervoor bij Zuiver aan de Doornseweg. Na de koffie rijden we de Kolonel H.L. van Roijenweg omhoog. Meestal rijden we deze weg naar beneden als we van de andere kant komen maar dit keer rijden we hem eens omhoog. Het is overigens geen heftige klim, eerder vals plat omhoog. Vervolgens steken we de A28 weer terug over en rijden door het bos terug naar Driebergen. Als toetje nog even de Heuvelrug over bij Maarn en daarna via Doorn terug naar Cothen. Als we gemiddeld plus minus 28 kilometer per uur rijden en geen tegenslag onderweg hebben dan zijn we voor twaalf uur weer thuis.

Ben je geen lid maar heb je ook wel eens zin om mee te fietsen meld je dan gerust zondagmorgen bij de molen, je bent dan van harte welkom om vrijblijvend met ons mee te fietsen. Ons motto is samen uit, samen thuis, dus mocht het tempo te hoog liggen dan passen we dat gewoon aan zodat de groep compleet blijft en we met z’n allen tegelijk weer thuiskomen. Graag tot zondag.