3 JULI  DE MEIJETOCHT

Na twee wat kortere tochten staat er zondag weer een 100+ tocht op de kalender. Vorig jaar reden we deze tocht ook maar toen stond die als “verrassingstocht” op de kalender. Dit jaar geen verrassingen, hoewel de tocht dit jaar wel is aangepast en dus weer net even anders als bij de vorige edities.

 De Meije is een lang gerekt dorp langs het gelijknamige riviertje dat onder de Nieuwkoopse Plassen door stroomt, dwars door Het Groene Hart. Een prachtige omgeving ten noorden van Woerden wat we niet mogen overslaan met onze tochten.

We vertrekken als altijd om 8.30 uur vanaf de molen van Cothen. We rijden met ongeveer de kortste weg via Werkhoven, Vechten en Laagraven Leidsche Rijn naar Harmelen. Vanaf hier duiken we de polder in richting het noorden langs Kamerik en Woerdense Verlaat.

Tijdens de Verrassingstocht van vorig jaar pakte we het stukje Meije van Woerdens Verlaat tot aan de grens van provincie Utrecht. Dit jaar pakken we ook een gedeelte van Zuid Holland mee en rijden we door tot aan Bodegraven.

Vanaf Bodegraven rijden we langs de Ouderijn terug naar Woerden en vandaar weer naar Harmelen. Via bekende wegen rijden we langs Nieuwegein en het Amsterdam-Rijn kanaal weer trug naar Cothen.

Eenmaal terug in Cothen hebben we ca. 110 km op onze tellers staan en hebben we een prachtige tocht door Het Groene Hart ervaren die voor meer dan de helft langs het water is gegaan. Uiteraard wordt er onderweg ook gestopt voor koffie maar waar is tijdens het ‘ter perse gaan’ van deze aankondiging nog niet bekend.

Ook zin om deze prachtige poldertocht met ons mee te beleven? Zorg dan dat je zondagochtend om 8.30 uur bij de molen bent en rij met ons mee. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 28 kmh bedragen maar gaat dit je net iets te snel dan schakelen we een tandje terug. Want bij WTC-Cothen geldt altijd, ook voor introducés

“samen uit, samen thuis”.