17 JULI RIJNVELDSCHEPADTOCHT

De Rijnveldschepadtocht gaat allereerst dwars door Utrecht.
Dat is op zondagochtend overigens prima te doen. Daarna wordt de Vecht gevolgd tot aan Breukelen.

Net achter Breukelen wordt het Amsterdam-Rijnkanaal overgestoken met het gratis voetveer van Rijkswaterstaat. Eénmaal aan de overkant rijden we in zuidelijke richting langs het Amsterdam-Rijnkanaal terug naar Maarssen. De A2 wordt overgestoken via het Rijnveldschepad met zijn eigen karakteristieke fietsbrug.

In het karakteristieke dorpje Haarzuilens is het tijd voor een kop koffie en wellicht een appelpuntje.  Daarna gaat het via Leidsche Rijn naar Nieuwegein. Het laatste stuk gaat weer langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Houten en ‘t Goy. Daarna is het nog een paar kilometer naar Cothen. Weer terug in Cothen hebben we dan ca. 80 km afgelegd.

Het tempo zal naar verwachting ongeveer 28 km per uur bedragen maar wordt aangepast als mocht blijken dat voor iemand in de groep dat te hard is.

Zoals altijd zijn niet-leden altijd van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te rijden.

Graag tot zondag!