18 SEPTEMBER RONDJE HAARZUILENS

Een voorjaars rondje in het najaar. Normaal gesproken rijden we deze tocht in het begin van het seizoen. Maar een mooie tocht kan je natuurlijk ook gewoon in het najaar rijden. Het afgelopen jaar reden we deze tocht vanwege de Corona nog in duo´s, daar kunnen we ons nu al bijna geen voorstelling van maken. Het “Rondje Haarzuilens” is een rondje naar het pittoreske dorp dat bekend staat om zijn kasteel De Haar en de omliggende huizen met hun rood-witte luiken.

De lengte van deze rit is circa 80 kilometer. De rit gaat via ’t Goy, langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein en IJsselstein. Vanaf hier volgen we een stukje de Hollandsche IJssel naar het gehucht Mastwijk. Net voor Montfoort slaan we af richting Harmelen. Via Harmelen rijden we door naar Haarzuilens.

In Haarzuilen is het halverwege de tocht en dan is het tijd voor koffie. Zoals altijd zullen we dat ook zondag weer doen bij ‘t Wapen van Haarzuylen.

Na de koffie of andere consumptie, wat die ook moge wezen vervolgen wij onze weg door De Meern en Leidsche Rijn om vervolgens het Amsterdam Rijnkanaal te volgen tot aan Nieuwegein. Via Houten en de Achterdijk komen we dan weer terug in Cothen.

Het tempo zal zo rond de 28 kilometer per uur liggen. We vertrekken als altijd om 8:30 uur bij de molen van Cothen. Wil je een keer met ons mee rijden dat mag. Zorg dan dat je zondagochtend bij de molen bent en rij gerust met ons mee. En gaat het je net iets te snel? Geen nood, dan schakelen we een tandje terug.

Graag tot zondag.