2 APRIL VOORRIJDEN LEK EN LINGETOCHT

Zondag rijden wij als club de 75 km route van de Lek en Lingetocht voor. De Lek en Lingetocht is een vrije NTFU toertocht die we op zaterdag 8 april als WTC-Cothen organiseren.

Het is de traditie om de route een week van tevoren nog eens helemaal voor te rijden om zo te controleren of er geen wegen zijn afgesloten of dat er geen andere onverwachte hindernissen zijn.

Het verschil is wel dat we in tegenstelling tot de route van 8 april, zondag met de pont van Beusichem overvaren omdat de pont bij Wijk bij Duurstede pas om 9:00 uur in de vaart komt. Dat is net te laat als groep-1 om 8:30 uur bij de molen van Cothen vertrekt.

De koffiestop is wel dezelfde als die is opgenomen in de route van 8 april, namelijk bij de La Place bij de A2 afrit naar Geldermalsen.
Na de koffie volgt verreweg het mooiste deel van deze prachtige tocht. Zondag zullen de fruitbomen nog niet in bloei staan maar met een beetje warmer weer staan met de Pasen de perenbomen in bloei.

Een select gezelschap zal vermoedelijk vanaf Asperen de route van de 110 km tocht gaan volgen zodat ook deze is voorgereden als generale repetitie en zodat we ook daar volgende week geen verassingen hebben.

Ook a.s. zondag rijden we weer met twee groepen.
– Groep-1 start om 8.30 uur vanaf de molen.
– Groep-2 start om 9.30 vanaf de sporthal, zij kunnen gewoon overvaren bij Wijk bij Duurstede en zodoende de volledige route voorrijden.

Mocht je mee willen rijden, dat kan met beide groepen.

Graag tot zondag