23 APRIL DE HAASTRECHTSE WATERTOCHT

Zondag 23 april staat de eerste 100 km tocht van dit seizoen dan op de kalender, de Haastrechtse Watertocht. 100 km is toch altijd een soort van psychologische drempel maar per saldo is maar net 10 km dan Rondje Ewijk, de tocht van twee weken geleden en die was toen ook voor iedereen goed te doen dus geen schrik voor deze prachtige tocht.

Vorig jaar reden we deze tocht voor het eerst en die viel zo goed in de smaak van de 11 deelnemers van toen dat de tocht dit jaar weer terug op de kalender is verschenen. Dat deze tocht naar Haastrecht zal geen verrassing zijn. En dat we onderweg door waterrijk gebied rijden laat zich ook raden.

De de rivieren, kanalen en sloten waar we langs rijden zijn o.a. het Amsterdam-Rijnkanaal, Schalkwijkse Wetering, het Verdronken bos, de Waalsche Wetering, de vertrouwde Lek, de Enge IJssel, de Lopikker Wetering, de Noord Zevender Wetering om uiteindelijk op het meest westelijke punt van de route uit te komen bij de voor ons bekende Vlist.

Deze volgen we in noordelijke richting om uiteindelijk precies halverwege de tocht uit te komen in Haastrecht. Hier vervolgen we tegen de stroom in de Hollandse IJssel die ons de weg wijst naar Oudewater waar de koffie wacht langs één van de grachtjes.

Na de koffie rijden we Oudewater uit aan de oostkant en slingeren we verder in noordelijke richting langs De Lange Linschoten naar Linschoten waar we de Hollandse IJssel weer tegen komen. Pas in Achthoven verlaten we even het water maar wanneer we dwars door Nieuwegein heen gefietst zijn kunnen we langs het water van het Merwede kanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal onze tocht langs het water vervolgen tot aan t ‘Goy waar we via naamloze slootjes en de Caspergauw weer naar Cothen rijden.

Al me al een prachtige tocht door het waterrijke Hollandse polderland.

  • Grp.-1 start om 8.30 uur vanaf de molen, gem. senlheid ca. 27 a 28 kmh,
  • Grp. 2 start om 9.30 uur vanaf de sporthal, gem. snelheid ca. 26 a 27 kmh.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden en kennis te maken met onze leden en het rijden in een groep? Wees welkom, op één van de twee tijdstippen en boven genoemde locaties en rij een rondje met ons mee.
Wees niet bang voor de snelheid want gaat het te snel dan schakelen we een tandje terug. Want voor beide groepen geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”.