4 OKTOBER HET RONDJE OM DE KERK

Het seizoen op de weg nadert het einde, nog één maandje op de weg voordat sommige van ons zich weer moe en vies gaan maken in het bos en anderen gaan genieten van een winterslaap of andere activiteiten.
Zondag rijden we voor de laatste keer dit jaar door de mooie Betuwe. Vanaf Cothen rijden we via de Goysche brug en de Zuwediijk richting Schalkwijk om daar de Lekdijk op te gaan in de richting van Culemborg. Hier varen we over met de pont en aan de overkant van het water schieten we dan werkelijk de Betuwe in. Parallel aan de Diefdijk rijden we ne zolang door de polder tot we bij de Linge komen. Vanaf hier volgen we via de diverse dijkjes de Linge in oostelijke richting langs oude plaatsjes als Beesd, Tricht tot aan Kapel Avezaat. Vanaf hier verlaten we de Linge weer en buigen huiswaarts af in noordelijke richting. Via Kerk Avezaat, Zoelen en Rijswijk komen we dan weer uit bij het Wijkse veer. Nog even overvaren en terug naar Cothen.
Als alles klopt staan de kilometertellertjes dan op zo’n 65km.

De aanvang van de rit is om 8:30 uur vanaf de molen in Cothen en de gemiddelde snelheid zal naar verwachting zo rond de 27 kilometer per uur bedragen.
Lijkt het je leuk om eens met ons mee te fietsen? Dat lijkt ons ook hartstikke leuk!
Niet leden zijn altijd welkom om eens mee te fietsen en om kennis te maken. Ons moto is “samen uit, samen thuis” dus als blijkt dat het je net iets te snel gaat doen we het gewoon iets rustiger aan.

Lijkt het je wat? Dan graag tot zondag.
O, ja wij zijn zuinig op onze leden en op onze gasten dus voor je eigen veiligheid is een helm verplicht.