8 MEI TWEEBRUGGENTOCHT

Zondag 8 mei fietsen we evenals vorig jaar de Tweebruggentocht. De liefhebbers van het fietsen over dijken kunnen bij deze tocht hun hart ophalen. We fietsen grotendeels over de dijk naar Nieuwegein, om daar de brug over te gaan over de Lek naar Vianen. Vandaar weer de dijk op in oostelijke richting naar Culemborg, Beusichem en Maurik. Op het eiland van Maurik drinken we koffie. Volgens de naam van de tocht zouden we vervolgens naar de tweede brug moeten fietsen in Rhenen maar om de lengte van de rit beperkt te houden zodat iedereen op tijd thuis is voor Moederdag, varen we over bij Amerongen en rijden daarvandaan via Wijk bij Duurstede terug naar Cothen. Alles bij elkaar 80 km.WTC_20160501_1142

Het beloofd in ieder geval mooi weer te worden. Met een gemiddeld tempo van 27 km per uur moet het voor de iedere actieve fietser bij te houden zijn en anders passen we het tempo aan. Niet leden zijn altijd welkom om een keer vrijblijvend mee te fietsen. Verzamelen om 8:30 uur onder de molen van Cothen.