TOERTOCHTEN

Wekelijkse toertochten op de racefiets

WTC  Cothen 3-3-2013 047_V2Van begin maart tot eind oktober rijden we elke zondagmorgen een toertocht met elkaar (zie onder Toerkalender). Deze groepsritten lopen vanaf het begin van het seizoen op van 40 tot ruim 100 km en zo weer terug naar het einde van het seizoen. Aan deze ritten nemen elke week zo tussen de 5 en 15 leden deel. Ons vertrekpunt is iedere zondagmorgen bij de historische molen in Cothen.

We vertrekken om 8.30 uur en de gemiddelde snelheid ligt op zo’n 27 km per uur. Bij de langere ritten wordt een koffiestop (meestal met appeltaart) gehouden.

Voor de wekelijkse toerritten maken we jaarlijks een toerkalender. Iedere rit heeft een voorrijder die bepaald welke route er precies gereden wordt.

Op de woensdagavond kan er deelgenomen worden aan een trainingsrit. De start is bij de molen in Cothen en de deelnemers bepalen onderling de route en de snelheid.

Wekelijkse ritten op de MTB

Als de wegritten in oktober stoppen gaan meerdere leden door met mountainbiken gravellen op de Utrechtse Heuvelrug. Zij bepalen in onderling overleg vertrektijd en de lengte van de rit. Dit is overigens geen officiële vereningingsactivieteit

Deelname aan tochten elders

IMG_5552In de zomerperiode wordt op initiatief van de leden zelf deelgenomen aan bekende toertochten elders in het land, zoals aan de Geul en Mergelroute. Jaarlijks wordt ook een meerdaagse fietstocht georganiseerd in Frankrijk of Italië.


Lek en Lingetocht

LekenLingetocht2007 008Al vele jaren, op de zaterdag voor Pasen organiseren wij de bij vele toerliefhebbers bekend zijnde “Lek en Lingetocht”. Voor meer informatie en voor deelname; zie onder Lek en Lingetocht.

Wielertoerclub Cothen