1 JULI RONDJE BRAKEL (SLOT LOEVESTEIN)

Zondag 1 juli rijden we het rondje Brakel. Omdat het zo’n mooie rit is, is deze rit staat is na één jaar van afwezigheid weer terug op de kalender. We steken we bij Beusichem de Lek over en rijden dan via Culemborg, Everdingen en Leerdam naar Herwijnen.

Hier steken we met de pont de Waal over naar Brakel. Vervolgens is het nog een klein stukje naar slot Loevestein wat het verste punt is en waar ook de koffie wacht. Na de koffie blijven we aan de zuidkant van de Waal rijden terug tot aan Zaltbommel. Hier gaan we de brug over en steken we de Waal weer over. Via Waardenburg, Geldermalsen en Buren rijden we dan weer terug naar de pont van Wijk bij Duurstede. Bij elkaar varen we dus drie keer over deze tocht. Dit is dus voor onze penningmeester de minst leuke rit maar verder maakt niemand zich druk om deze verplichte rust momentjes.

Eenmaal terug in Cothen blijft het totaal aantal verreden kilometers net onder de 100 kilometer steken. We vertrekken om 8:30 vanaf de molen in Cothen en met een gemiddelde van rond de 27 a 28 kilometer per uur betekent dat we ongeveer om 13:00 uur weer thuis zijn.

Ben je geen lid maar wil je toch eens meefietsen om kennis te maken ben je altijd van harte welkom.