3 OKTOBER RONDJE ZETTEN

Aanstaande zondag alweer een nieuwe tocht op onze toerkalender. Een rondje van Kees die zelf nog even niet mee rijdt maar het zou zonde zijn dit ongetwijfeld mooie rondje op de plank te laten verstoffen.

Onze voorzitter rijdt deze tocht voor. Rondje Zetten dus weer eens door de altijd prachtige Betuwe. We rijden via de Lekdijk binnendoor naar Rhenen waar we met de brug, over de Nederrijn de Betuwe in rijden. Aan de overkant vervolgen we de route nog een stukje in oostelijke richting over de dijk tot net voor Randwijk.

Hier gaan we dwars de Betuwe door naar Zetten waar we dan halverwege de route zitten. Koffie op zondag morgen in deze hoek van het land is altijd spannend dus misschien wordt het wel weer en consumptie uit eigen bidon.

Langs de Waal rijden we dan terug naar het westen. Dit zal waarschijnlijk een mooie uitdaging worden voor de krachtpatsers onder ons want er wordt een behoorlijk stevige westen wind voorspeld.

Net voorbij IJzendoorn verlaten we de dijk weer om via Echteld en het kanaal terug te rijden naar Wijk bij Duurstede en Cothen.

Eenmaal terug in Cothen zullen we net geen 80 km hebben afgelegd. Lijkt het je leuk om eens een keer met ons mee te rijden dan ben je van harte welkom. We vertrekken als altijd om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen en rijden ca. 27 a 28 kmh. Alleen bij slecht weer wordt er niet gefietst.

Graag tot zondag.