6 MEI VAN MAARSEVEEN CLASSIC 2018

De eerste zondag van mei alweer, het seizoen is al weer twee maanden oud, de hoogste tijd voor een klassieker dus.

Komt dat even goed uit, voor zondag staat de Van Maarseveen Classic op de kalender. Deze naam is wel een beetje met een knipoog gekozen, het betreft het hier een gewone zondagse clubrit maar wel een hele mooie met alle ingrediënten zoals een echte klassieker betaamd met klimmetjes, afdalingen, dijken, en zelfs een kasseienstrook en voor het eerst boven de 100 km.

Het eerste gedeelte gaat via Bunnik en De Bilt, Bilthoven naar Baarn. Als Baarn gepasseerd is rijden we over de Eemdijk naar het Veluwemeer. We zijn hier op het verste punt van de klassieker en hebben ondertussen de kasseienstrook in de kuiten zitten. Via de dijk komen we in Bunschoten-Spakenburg. Vanaf hier fietst het peloton weer in zuidelijke richting naar Amersfoort en Soest.

Ergens tussen Amersfoort en Soesterberg drinken we koffie bij De Stoeterij. Dit is één van de lievelings koffiestops van WTC-Cothen en dat is niet alleen vanwege de gastvrijheid maar het meest vanwege de over heerlijke warme appelgebak. Na de koffie en met volle buik is het nog een stukje. We volgen we de N227 via Maarn en Doorn. Tussen Maarn en Doorn moet er nog wel even geklommen worden om aan de andere kant van de Utrechtse Heuvelrug te komen. Na de klim dalen en door Doorn terug naar Cothen.

 

De gemiddelde snelheid is afhankelijk van wat de groep aankan maar ligt in de praktijk zo rond de 27 km per uur. We vertrekken, als altijd om 8:30 bij de molen van Cothen en het beloofd heerlijk fietsweer te worden.

Niet-leden zijn altijd welkom om eens vrijblijvend mee te fietsen.

Graag tot zondag.