26 AUGUSTUS DOOR DE POLDERTOCHT

Op onze kalender staat deze tocht nog omschreven als “geen idee wat het wordt” tocht maar ondertussen hebben we van voorrijder Ruud vernomen dat die het weet. Ruud doet hiervoor een greep uit een van zijn beproefde routes namelijk de “door de poldertocht”.

Dit betekend dat we deze tocht a.s. zondag voor de vierde keer op rij gaan rijden.  Dus na diverse rondjes door het rivierenlandschap dus weer een tocht in noordelijke richting.  Dit betekend dus veel polderlandschap in deze route.

 

Afhankelijk van de windrichting wordt er ’s ochtends besloten of het rondje met de klok mee, of tegen de klok in wordt gereden. Omdat de wind in Nederland over het algemeen uit het westen komt zal het zondag waarschijnlijk met de klok mee gaan. We hebben dan in ieder geval de wind in de rug als we over de dijk in de Flevopolder rijden. Dit betekent dat er eerst richting Utrecht, De Bilt, Bilthoven en Baarn gereden wordt. Via de Stichtsebrug te fietsen we in de Flevopolder in. Hier gaan we gelijk de dijk op richting Zeewolde.

Ergens halverwege de dijk wordt er gestopt voor koffie. Door bij Nijkerk over de andere brug weer terug te fietsen wordt de Flevopolder weer verlaten. Daarna gaat het in zuidelijke richting door naar Leusden en Woudenberg en verder binnendoor terug naar Cothen.

De totale lengte zal ca. 110 kilometer zijn en gemiddelde tempo ongeveer 27 kilometer per uur.

We vertrekken om 8:30 bij de molen van Cothen. Ook niet-leden zijn altijd welkom om eens geheel vrijblijvend mee te fietsen. Mocht het je het tempo niet kunnen volgen, geen probleem dan passen we daar het tempo op aan. Want ook voor onze introducés geldt “samen uit, samen thuis”.

Graag tot zondag