19 JULI RONDJE GALGENBERG

Voor aanstaande zondag staat het verrassingsrondje op de kalender.
Ondertussen kunnen we verklappen dat dit betekent dat de het rondje Galgenberg gaan rijden. De Gagelberg staat ook wel bekend als de Amersfoortse berg.

Na de lange tochten van de afgelopen weken is het nu weer tijd voor een wat korter rondje. We hopen dat dit een positief effect op de opkomst zal hebben. De tocht is ruim onder de 100 km en dus starten we zondag weer gewoon om 8.30 uur bij de molen van Cothen.

Via een ommetje rijden we naar de Galgenberg. Over de landelijke weggetjes van het Krommerijngebied toeren we eerst binnendoor naar Houten. Na een stukje Houten gaat de route verder via Odijk naar Zeist. Hier vandaan is het nog een klein stukje naar Amersfoort.

In Amersfoort wacht dan dus de Galgenberg. Ook voor de niet klimmers onder ons is er vast een alternatief te bedenken om toch aan de kilometers te komen. Na het klimwerk is het tijd voor
de koffie bij het Berg hotel.

Na de koffie is het dan nog een klein stukje terug naar Cothen. Eenmaal terug in Cothen hebben we ca. 70 km asfalt onder onze bandjes door laten schieten.

Lijkt het je leuk om eens een keer een rondje met ons mee te rijden? Dat kan, zorg dan dat je aanstaande zondag om 8.30 uur bij de molen van Cothen bent en rij met ons mee.

De gemiddelde snelheid zal ongeveer 27kmh bedragen maar
gaat dat je dat te snel? Geen nood, dan rijden we een tandje langzamer want bij WTC-Cothen geldt altijd:

“samen uit, samen thuis”.

(Alleen bij heel slecht weer wordt er niet gereden)

 

Voor bewegende beelden van deze tocht van vorig jaar
kijk eens op ons YouTube kanaal:  Rondje Gagelberg 2019
(part-1)