21 MAART RONDJE SNORRENHOEF

Zondag rijden we de eerste lente tocht. Helaas nog steeds in duo’s.

Het “rondje Snorrenhoef” staat voor zondag op de kalender. Snorrenhoef is een huizengroep in gemeente Leusden. De huizengroep is gelegen rond de Asschatterweg, de weg van Leusden naar Achterveld. De naam “Snorrenhoef” betekent waarschijnlijk “Hoeve (boerderij met grondstuk) van Snorre”.

Via de Lekdijk rijden we naar Amerongen en daar gaan we dan gelijk de Amerongseberg over. Dan hebben we die vast gehad. Via Overberg rijden we door naar Scherpenzeel om vervolgens door de bossen en langs weilanden richting Achterveld te rijden.

Net voor Achterveld slaan we af richting Leusden waar we de tocht vervolgen over het prachtige fietspad langs het Valleikanaal. Vervolgens rijden we naar Woudenberg en Maarsbergen. Als we de A12 overgestoken zijn is normaal gesproken tijd voor koffie bij de Manege “Het Leersumse Veld” maar deze keer dus nog even niet. We moeten nog even doorbijten en rijden door naar het Leersumse en Darthuizen binnendoor terug naar Cothen.

Een totale afstand is ca. 60 kilometer. De verwachte snelheid ligt zo rond de 26 a 27 km/h. We verzamelen om 8:30 uur bij de molen van Cothen.