25 APRIL RONDJE HAARZUILENS

A.s. zondag rijden wij, ondanks versoepelingen nog steeds in duo’s het “Rondje Haarzuilens”. Een rondje naar het pittoreske dorp dat bekend staat om zijn kasteel De Haar en de omliggende huizen met hun rood-witte luiken.

De lengte van deze rit is circa 80 kilometer. Deze rit gaat via ’t Goy, langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Nieuwegein en IJsselstein. Vanaf hier volgen we een stukje de Hollandsche IJssel naar het gehucht Mastwijk. Net voor Montfoort slaan we af richting Harmelen. Via Harmelen rijden we door naar Haarzuilens.

Vorig jaar hadden we tijdens dit rondje weer de eerste koffiestop. Toen konden we ons nog niet realiseren dat dit nu, een jaar later nog beperkter zou zijn. Maar met een beetje geluk heeft onze vast koffiestop locatie een “coffee2go” ingericht en kunnen we in het park voor ‘t Wapen van Haarzuylen genieten van een bakje koffie. Mocht dit niet het geval zijn wordt het weer een consumptie uit eigen bidon.

Na de consumptie, wat die ook moge wezen vervolgen wij onze weg door De Meern en Leidsche Rijn om vervolgens het Amsterdam Rijnkanaal te volgen tot aan Nieuwegein. Via Houten en de Achterdijk komen we dan weer terug in Cothen.

Het tempo zal zo rond de 27 kilometer per uur liggen mits iedereen dit tempo kan volgen want verschuilen in de groep is er niet bij. Het is dus iets meer werken. We vertrekken als altijd om 8:30 uur bij de molen van Cothen.