19 SEPTEMBER RONDJE ASPEREN

Voor komende zondag staat er alweer een nieuwe tocht op de kalender.

Het was de bedoeling dat onze Langbroekse vrienden dit rondje zouden voorrijden met WimWim. Maar helaas is de afdeling Langbroek zondag verhinderd. Maar niet getreurd want we hebben een orginele WimWim tocht boven water weten te krijgen en dat is dus “rondje Asperen”.

Via Werkhoven rijden we deze keer naar ’t Goy en vandaar door naar Schalkwijk, de sluis en de brug bij Vianen. Hier gaan we het water over. Na een klein stukje dijk richting het westen rijden de ‘binnenlanden’ in. Via Hei en Boeicop Leerdam rijden we naar Asperen.

Het is nog even afwachten of Fort Asperen vroeg genoeg open is voor de koffie. Zo niet moeten we nog even geduld hebben en rijden we door over de alom bekende Diefdijk. De Diefdijk is precies de grens tussen Gelderland en Utrecht. Als we bij de dijk aankomen rijden oostwaarts de dijk op.

Mocht het in Asperen niet lukken dan lukt het vast en zeker bij ‘Caatje aan de Lek’ om een bak koffie te scoren.

Na de koffie lijkt het nog een klein stukje naar huis ware het niet dat WimWim er nog een extra lusje in heeft bedacht. We varen de Lek over bij Culemborg. Aan ‘onze’ kant rijden we eerst weer een stukje over de dijk naar het westen. Maar al gauw verlaten we de dijk en rijden we over voor WTC-Cothen onbekende weggetjes naar Schalkwijk en naar het Amsterdam-Rijnkanaal.

Bij de Goysebrug steken we uiteindelijk het kanaal over en rijden we de kortste weg naar Cothen.

De weersverwachting voor zondag is prima dus wat staat ons in de weg om met een mooie groep deze tocht te rijden. De afstand is 80 km dus dat mag voor de meesten geen probleem zijn. Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden dan kan dat ook. Kom dan op zondagochtend naar de molen van Cothen. Hier starten we om 8.30 uur.