20 MAART RONDJE MARNEMOENDE

Zondag weer een nieuw rondje op onze toerkalender. Hoewel helemaal nieuw is het niet want dit rondje is vorig jaar voor het eerst gereden met WTC2.

De tocht is genoemd naar de koffiestop halverwege de tocht. Marnemoende is de naam van de jachthaven midden in de Hollandse IJssel net buiten IJsselstein. Op deze jachthaven hebben ze een schitterend restaurant met een prachtig terras aan het water. Hier kan je dus, zeker op een zonnige dag heerlijk genieten van een welverdiend bakje koffie.

Eén probleem, deze locatie gaat pas om 11.00 uur open. Dan moeten we gaan wandelen om hier niet te vroeg aan te komen. Dat doen we dus niet, helaas geen koffie bij Marnemoende maar wel een prachtige tocht over bekende wegen.

Heen via de Nederijnseweg en na Marnemoende weer terug via de Zuid IJsseldijk. Twee keer door IJsselstein en op de terugweg nog een ommetje via Rijnauwen en Driebergen.

Kortom, een prachtige tocht. Tel daarbij op dat er voor zondag prachtig weer voorspelt is, dus niets dat wederom een prachtig opkomst in de weg staat.

De tocht is 65 km lang, het tempo zal zo´n 27 kmh gemiddeld zijn maar ook deze dag geldt weer “samen uit, samen thuis” en ondanks dat er Marnemoende zondagochtend nog niet open is, is er wel een andere koffiestop in deze route opgenomen.

Ook zondag vertrekken we weer om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen. Ga je ook mee?

Graag tot zondag.