27 MAART RONDJE LUNTERSE BEEK

Zondag alweer een nieuwe tocht op de kalender. Een nieuwe tocht over toch wel meest bekende wegen. Om aan de kilometers te komen gaan we via de Bredeweg het dorp uit. Met een ommetje rijden we naar de Utrechtse Heuvelrug die we via het klimmetje bij De Hoogstraat oversteken om vervolgens via de Maarnse Griendweg naar De Treek te rijden.

Via het Valleikanaal komen we dan uit bij de Luntersebeek waar deze tocht dus naar genoemd is. De Lunterse Beek behoort tot de ecologische hoofdstructuur tussen deVeluwe en deUtrechtse Heuvelrug.

Lunterse beek (bron weblog De Veluwenaar)

Net onder Scherpenzeel slaan we rechts af en rijden we in zuidelijke richting weer huiswaarts. Na Overberg ligt de Amerongseberg in het verlengde. Maar geen vrees voor de niet klimmers want nog voordat de klim begint slaan we rechtsaf en ontwijken we deze voor sommige toch wel kolerelijer.

Via de Haarweg en het Leersumseveld rijden we naar de koffiestop. Na de koffie is het dan nog een kleinstukje. Langs landgoed Broekhuizen rijden we binnendoor terug naar Cothen.

Ook zondag vertrekken we weer om 8.30 uur vanaf de molen van Cothen. Maar let op, deze nacht is de zomertijd in gegaan en dus hebben we allemaal een uurtje korter maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk.

Lijkt het je leuk om eens mee te rijden, zorg dan dat je om 8.3o uur aanwezig bent, dan fiets je gezellig met ons mee. De gemiddelde snelheid zal ca.27 kmh bedragen maar gaat dat net even iets te snel dan houden we even de benen stil of we schakelen een tandje terug. Want bij WTC-Cothen geldt altijd:

“Samen uit, samen thuis” dus graag tot zondag.