24 APRIL DE HAASTRECHTSE WATERTOCHT

Zondag 24 april staat de eerste 100 km tocht van dit seizoen dan op de kalender. Iets eerder als vooraf gepland maar vanwege onderlinge verschuivingen dus iets eerder.

100 km is toch voor sommige een psychologische drempel maar per saldo is het precies 10 km meer dan de tocht van afgelopen van zondag en ook dat was voor de 14 aanwezigen van toen goed te doen.

Voor diegene die denken de ‘Haastrechtse watertocht, nooit van gehoord’, dat klopt. Na drie weken oude, bekende, vertrouwde maar prachtige tochten door de Betuwe te hebben gereden rijden we zondag weer een nieuwe tocht.

Dat deze tocht naar Haastrecht zal geen verrassing zijn. Een tocht naar het westen dus. In bijna één rechte lijn maar niet zo als te doen gebruikelijk rijden we naar Schoonhoven. In tegenstelling tot onze andere tochten die kant op deze keer niet over de dijk maar parallel hieraan over landelijke wegen.

Aangekomen in Schoonhoven gaat de route verder in noordelijke richting om zo door het polderlandschap in Haastrecht uit te komen. Hier wordt de omgeving pas echt mooi. Langs de Hollandse IJssel rijden we langs het pittoreske Hekendorp naar Oudenwater en vanaf daar langs de zo mogelijke nog mooiere Lange Linschoten naar Woerden.

Ondertussen zal er dan wel hier of daar een koffiestop gemaakt zijn zodat er met een herstelde vochtbalans en indien gewenst aangevulde koolhydraat voorraad verder gereden kan worden.

Na Woerden koersen we, vermoedelijk met de wind op kop door de landerijen via Linschoten en Montfoort naar Nieuwegein waar we via de plofsluis het Amsterdam-Rijn kanaal oversteken en de langs Houten en ’t Goy terug naar Cothen rijden.

Terug in Cothen zullen de tellertjes dus precies 100 km aanwijzen. Ook zondag rijden we weer in een tempo van ca. 27 kmh dat goed te volgen is. Als het nodig is iets rustiger en waar het kan iets sneller maar bovenal geldt altijd weer “samen uit, samen thuis”.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te rijden en kennis te maken met onze leden en het rijden in een groep? Wees welkom, we vertrekken als altijd om 8.30 uur vanaf de molen in Cothen.