9 JULI RONDJE VLIEGVELD

Zondag rijden we het Rondje Vliegveld. De rit dankt zijn naam aan de passage van de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg. Maar eerst rijden we over de Langbroekerdijk naar Driebergen waar we door de bossen naar Zeist rijden. Via de buitenwijken van Zeist en de oversteek van de A28 komen we uit in Huis ter Heide. Als we in de richting van Den Dolder rijden slaan we rechtsaf en komen op de voormalige start- en landingsbaan van de vliegbasis. Ook rijden we tussen de voormalige vliegtuigshelters door om via een best wel verborgen fietspad de basis aan de noordzijde weer te verlaten.

Daarna steken we het spoor over en fietsen verder over prachtige rustige fietspaden naar de rand van het dorp Soest. Als we de Wieksloterweg opdraaien rijden we weer in zuidoostelijke richting. Daarna rijden we langs het spoor, dat we eerder overgestoken zijn, door naar Amersfoort. Amersfoort doorkruisen we met de klok mee om uiteindelijk uit te komen op bedrijventerrein de Wieken. Vandaar gaat door natuurgebied Bloeidaal, langs de A28 en door het Lokhorsterbos naar ons koffieadres, Restaurant Zuiver aan de rand van Amersfoort.

Na de koffie fietsen we weer richting huis maar bij pannenkoekenhuis Bergzicht maken we nog wel even een lusje om de Pyramide van Austerlitz heen. Daarmee maken we het de klimliefhebbers ook nog naar de zin. Daarna is het nog even klimmen tussen Maarn en Doorn om de Heuvelrug over te steken en vervolgens in een rechte lijn terug naar Cothen.

Als we terug zijn in Cothen staat er 80 kilometer op de teller. Ben je geen lid maar heb je wel interesse om je bij ons aan te sluiten, dan ben je altijd van harte welkom om eens vrijblijvend met ons mee te fietsen.

Om 8:30 uur vertrekt er een groep die gemiddeld zo 28 a 29 kilometer per uur rijdt. Deze groep vertrekt bij de molen van Cothen.

Om 9:30 uur vertrekt er ook een groep en die fietsen ongeveer 26 a 27 kilometer per uur. De laatste groep vertrek bij de sporthal van Cothen.