28 JULI RONDJE VEENENDAAL

Precies een jaar geleden reden we deze tocht voor het eerst. Dit is een echte toevoeging aan onze diversiteit van routes. Deze tocht stikt namelijk van de kleine paadjes verhard of half verhard je zou het dus bijna het predicaat “gravelride” kunnen mee geven.

We starten zoals te doen gebruikelijk om 8.30 uur bij de molen. Lijkt het je leuk? Rijdt dan gerust eens met ons mee.

Vanaf de molen rijden we via het achterland van Langbroek naar Leersum. Hier duiken we voor het eerst het bos in. Via het bospad achter de Blauwe schuur rijden we naar de westkant van Veenendaal. Hier wordt een omtrekkende beweging gemaakt naar de zuidkant tot Achterberg. Vanaf hier rijden we in noordelijke richting langs het oosten van Veenendaal. Via de landerijen rijden we naar het noorden langs gehuchtjes als Nederwoud, Walderveen tot aan Achterveld. Hier is het tijd voor koffie.

Na de koffie zetten we koers richting Leusden en vervolgens weer in zuidelijke richting  naar Woudenberg en via Maarsbergen huiswaarts. Als we terug zijn hebben we zo’n 90 kilometer op de teller staan

De gemiddelde snelheid zal ca. 27 km/h zijn maar gaat het je net iets te snel dan schakelen we een tandje terug want bij WTC-Cothen geldt “samen uit, samen thuis” ook voor onze introducees.