16 APRIL DE ROODEBRUGTOCHT

Zondag staat er weer een ware WTC klassieker op de kalender namelijk onze Roodebrugtocht. Vroeger stond deze rit garant voor hilariteit en spektakel als we over het Zandpad langs de ´bootjes van plezier´ in Utrecht reden. Nu is het gewoon een hele mooie rit met wegen, paden en passages die zeer de moeite waard zijn.

We slingeren door Oud-Zuilen. Langs o.a. een oude boerderij, het ouderlijk huis van vroeger van onze voorrijder en de volledig gerestaureerde molen die enkele jaren geleden bijna volledig was afgebrand.

Vervolgens gaat het dan langs de Vecht. Ter hoogte van Breukelen steken de Vecht over naar Breukelen. Hier is het altijd tijd voor koffie maar en met een beetje geluk is het zondag eindelijk terrasjesweer.

Na de koffie gaan we terug over De Vecht om vervolgens door de polder via Tienhoven en Westbroek naar Groenekan te rijden. Hier steken we door naar De Bilt en achter de Uithof langs naar Bunnik. Als toetje rijden we nog van Odijk naar Langbroek langs de Langbroekerwetering.

Al met al een schitterende route van ca. 75 km. Met een gemiddeld tempo van ongeveer 27 km per uur rijden zijn wij even voor 12:00 uur weer terug in Cothen. De 9:30 uur grope zal ongeveer een uurtje later het dorp weer inrijden.

  • De 8:30 uur groep vertrekt vanaf de molen van Cothen.
  • De 9:30 uur groep vertrekt vanaf Sporthal De Rijnsloot in Cothen.

Wil je een keer met ons meerijden, wees welkom op één van de twee tijdstippen/locaties en rij gezellig met ons mee. Alleen als het bij het vertrek regent wordt er niet gereden.

Graag tot zondag.